Informacje podstawowe Bułka tarta z lnem mielonym, 450 g
Bułka tarta ze złocistym lnem mielonym to produkt uzyskany ze zmieszania tartej, środkowej części specjalnie wypiekanego pieczywa pszennego z mielonymi ziarnami złocistego lnu. Produkt zawiera tylko 1% skórki pieczywa, dzięki czemu panierka ma jasny kolor, a zmielony len nadaje jej unikalny zapach i smak.
Skład Bułka tarta z lnem mielonym, 450 g
bułka tarta pszenna - 50% (wypiek ze zboża zawierającego gluten), mielone nasiona lnu uzyskane w procesie odtłuszczania – 50%.
Bułka tarta:
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna (energia)
|
1470 kJ/350 kcal
|
Tłuszcz, w tym:
|
5,9 g
|
kwasy tłuszczowe nasycone
|
1,6 g
|
Węglowodany, w tym:
|
40,5 g
|
cukry
|
2,8 g
|
Błonnik
|
21,0 g
|
Białko
|
23,1 g
|
Sól
|
0,8 g
|
Działanie Bułka tarta z lnem mielonym, 450 g
Bułka tarta ze złocistym lnem mielonym doskonale sprawdza się jako posypka do gotowanych warzyw, dodatek do mięsa mielonego, panierka do mięsa smażonego i ryb oraz przysmaków dietetycznych. Można również obsypać formę do pieczenia ciast. Bułka tarta ze złocistym lnem mielonym idealnie przywiera do wybranych potraw, porównywalnie do efektów użycia mąki, a gotowane dania zyskają przyjemna chrupkość.
Bułka tarta ze złocistym lnem mielonym sprawi, że przygotowane z nią potrawy nabiorą nowego, wyjątkowego smaku.
Dawkowanie Bułka tarta z lnem mielonym, 450 g
100 g dziennie
Przeciwwskazania Bułka tarta z lnem mielonym, 450 g
Nie należy stosować przy nadwrażliwości na którykolwiek ze składników.
Informacje dodatkowe Bułka tarta z lnem mielonym, 450 g
Warunki przechowywania:
Chronić od światła, przechowywać w suchym miejscu w temperaturze poniżej 25 °C, chronić przed dziećmi.