Opis Dicoflor 6, kapsułki, 20 szt.
Maltodekstryna, substancja glazurująca: hydroksypropylometyloceluloza, liofilizowane żywe kultury bakterii (Lactobacillus rhamnosus GG), substancja przeciwzbrylająca: sole magnezowe kwasów tłuszczowych
Składnik |
1 kapsułka |
2 kapsułki |
Lactobacillus rhamnosus GG |
6x109 CFU* |
12x109 CFU* |
*CFU - Colony Forming Units - jednostka tworząca kolonię.
Działanie Dicoflor 6, kapsułki, 20 szt.
Każda kapsułka Dicoflor®6 pozwala dostarczyć do organizmu 6 miliardów komórek bakteryjnych. Wartość ta jest gwarantowana do końca okresu ważności suplementu diety tylko w przypadku przestrzegania warunków przechowywania. Żywe kultury bakterii Lactobacillus rhamnosus GG posiadają udowodnione w badaniach klinicznych bezpieczeństwo stosowania.
Stosowanie suplementu diety można rozważyć np.:
w okresie jesienno-zimowym,
w trakcie i po zakończeniu antybiotykoterapii,
w podróżach, gdzie następuje zmiana strefy klimatycznej.
Ważną informacją jest, że probiotyk nie wymaga przechowywania w lodówce. Składniki jego nie zawierają laktozy oraz glutenu.
Wskazania Dicoflor 6, kapsułki, 20 szt.
Suplementacja diety w składniki aktywne produktu dla dorosłych i dzieci powyżej 3 roku życia.
Dawkowanie Dicoflor 6, kapsułki, 20 szt.
Dzieci powyżej 3 roku życia i osoby dorosłe: 1-2 kapsułki dziennie.
Kapsułkę należy połknąć i popić szklanką zimnego lub ciepłego płynu (np. woda, mleko, sok owocowy). Kapsułkę można również otworzyć, a jej zawartość rozpuścić w płynie i spożyć bezpośrednio po przygotowaniu.
Przeciwwskazania Dicoflor 6, kapsułki, 20 szt.
Nie stosować w przypadku uczulenia na którykolwiek składnik produktu.
Informacje dodatkowe Dicoflor 6, kapsułki, 20 szt.
Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji.
Zrównoważony sposób żywienia i prawidłowy tryb życia jest ważny dla funkcjonowania organizmu człowieka.
Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Przechowywać w temperaturze pokojowej.
Produkt zawiera żywe kultury bakterii, które są wrażliwe na ciepło, z tego względu nie należy narażać produktu na działanie źródeł ciepła, promieni słonecznych i na gwałtowne zmiany temperatur.
Nie wymaga przechowywania w lodówce.