Informacje podstawowe Nigellum, krem z czarnuszką, 20 g
Substancje zawarte w Kremie z czarnuszką Nigellum odbudowują i chronią skórę, dzięki czemu przywracają jej prawidłową funkcję.
Skład Nigellum, krem z czarnuszką, 20 g
Olej z czarnuszki, alantoina, D-pantenol, betaina, witamina E, stearynian glicerolu, kwas stearynowy, gliceryna, parafina ciekła, mirystynian izopropylu, alkohol cetylowy, kemaben 2, trójetanoloamina, woda oczyszczona.
Działanie Nigellum, krem z czarnuszką, 20 g
Zawarty w kremie Nigellum olej z czarnuszki dostarcza skórze nienasyconych kwasów tłuszczowych, potrzebnych w zachowaniu integralności lipidowej warstwy ochronnej naskórka. Pomaga w regeneracji bariery ochronnej skóry i tworzy naturalną ochronę przed podrażnieniem. Dzięki temu pomaga w leczeniu atopowego zapalenia skóry, wyprysków i reakcji alergicznych.
Alantoina działa wspomagająco na przebieg procesów regeneracji tkanek oraz usuwa martwe komórki naskórka, wykazuje działanie synergistyczne z D-pantenolem. Dodatkowo D-pantenol nawilża i uelastycznia skórę. Betaina wzmacnia płaszcz hydrolipidowy skóry, zapobiegając utracie wody z naskórka. Dzięki temu zmniejsza wysuszenie i swędzenie skóry. Witamina E odbudowuje i wzmacnia naturalną barierę skóry, chroniąc ją przed działaniem szkodliwych czynników środowiska.
Dawkowanie Nigellum, krem z czarnuszką, 20 g
Krem delikatnie wmasować w zmienioną chorobowo skórę.
Stosować raz lub kilka razy dziennie, w zależności od potrzeb.
Może być stosowany długotrwale.
Może być stosowany przez dzieci oraz osoby dorosłe.
Informacje dodatkowe Nigellum, krem z czarnuszką, 20 g
Wyrób medyczny wyłącznie do stosowania zewnętrznego
Wyrób medyczny stosować zgodnie z przewidzianym przez wytwórcę przeznaczeniem.
Nie stosować, jeśli występuje nadwrażliwość na jakikolwiek ze składników, w przypadku wystąpienia reakcji alergicznej oraz po upływie terminu ważności.
Przechowywać w zamkniętym opakowaniu, w temperaturze od 5ºC do 25ºC, chronić od światła i wilgoci.
Przechowywać w miejscu niewidocznym i niedostępnym dla dzieci.