Informacje podstawowe SOLGAR Witamina D3 w płynie 2500 IU (62,5ug) DATA WAŻNOŚCI 31.12.2023
Witamina D3 w płynie firmy Solgar umożliwia wszechstronną suplementację diety w ten wyjątkowy składnik o zasadniczym znaczeniu dla organizmu.
Skład SOLGAR Witamina D3 w płynie 2500 IU (62,5ug) DATA WAŻNOŚCI 31.12.2023
Witamina D (2500 IU, cholekalcyferol) – 62,5 µg (1250% RWS*)
*RWS – Referencyjna Wartość Spożycia
Składniki:
olej z pestek słonecznika, naturalny aromat pomarańczowy, Witamina D (2500 IU, cholekalcyferol).
Dawkowanie SOLGAR Witamina D3 w płynie 2500 IU (62,5ug) DATA WAŻNOŚCI 31.12.2023
Porcja zalecana do spożycia w ciągu dnia: osoby dorosłe 0,5 ml dziennie, najlepiej w trakcie posiłku, z przerwą co 4 dni lub według wskazań lekarza. Przed użyciem wstrząsnąć. Wewnątrz znajduje się kroplomierz z podziałką. Nie przekraczać porcji zalecanej do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie jest substytutem zróżnicowanej diety.
Połowa kroplomierza (0,5 ml) zawiera 2500 IU (62,5 µg) naturalnej witaminy D3 gotowej do spożycia i przyswojenia przez organizm.
Wyjątkowość produktu polega między innymi na tym, że można suplementować witaminę D3 spożywając ją bezpośrednio z kroplomierza lub po dodaniu do wybranych potraw (gotowych do spożycia zup lub sałatek).
Można również dodawać ją do napojów (soków warzywnych i owocowych).
Świeży olej z nasion słonecznika stanowi źródło tłuszczu niezbędnego do przyswojenia tej porcji witaminy, nie sposób też przy tej okazji nie docenić jego właściwości odżywczych. Naturalny aromat pomarańczy doskonale współgra i wpisuje się w atmosferę zażywania tej słonecznej witaminy.
Przeciwwskazania SOLGAR Witamina D3 w płynie 2500 IU (62,5ug) DATA WAŻNOŚCI 31.12.2023
Kobiety w ciąży, matki karmiące oraz osoby zażywające leki lub chore powinny przed zażyciem skonsultować się z lekarzem.
Przed zastosowaniem wskazane są badania 25-(OH)D we krwi oraz konsultacja z lekarzem.Informacje dodatkowe SOLGAR Witamina D3 w płynie 2500 IU (62,5ug) DATA WAŻNOŚCI 31.12.2023
Produkt bezglutenowy.
Nie zawiera: cukrów, soli, skrobi, pszenicy, produktów mlecznych, soi, drożdży, sztucznych substancji przedłużających trwałość, substancji słodzących, barwników.