Informacje podstawowe Syrop o smaku żurawinowym, 420 ml Herbapol
Syrop Żurawina – z dodatkiem witamin C i D, pasteryzowany. W połączeniu z wodą tworzy owocowe napoje, które można przyrządzać na ciepło i na zimno, można go również stosować jako dodatek do herbaty, dań i deserów.
Skład Syrop o smaku żurawinowym, 420 ml Herbapol
A - cukier lub B - syrop glukozowo-fruktozowy, woda, regulator kwasowości: kwas cytrynowy; 1,1% zagęszczonego soku żurawinowego o ekstrakcie ogólnym 50%, zagęszczony sok aroniowy, zagęszczone soki: z czarnej porzeczki i marchwi, witamina C, witamina D, aromat.
Wartości odżywcze |
100 ml syropu |
% RWS* |
Porcja 20 ml |
% RWS* |
Wartość energetyczna |
1326 kJ (312 kcal) |
- |
265 kJ (62 kcal) |
- |
Węglowodany, w tym: |
78 g |
- |
16 g |
- |
- cukry |
76 g |
- |
15 g |
- |
Sól |
0,02 g |
- |
< 0,01 g |
- |
Witamina C |
60 mg |
75% |
12 mg |
15% |
Witamina D |
12 µg |
240% |
2,4 µg |
48% |
*RWS - referencyjna wartość spożycia
Działanie Syrop o smaku żurawinowym, 420 ml Herbapol
Syrop Żurawina, Herbapol:
ma wyjątkowy żurawinowy smak,
zawiera dodatek witamin C i D,
nie zawiera konserwantów oraz barwników,
prosty w przygotowaniu,
dodany do wody niegazowanej lub gazowanej daje smaczny, owocowy napój,
może być wykorzystany jako dodatek do herbat, koktajli, dań i deserów.
Przeciwwskazania Syrop o smaku żurawinowym, 420 ml Herbapol
Nie stosować u osób uczulonych na którykolwiek ze składników produktu. Produkt nie odpowiedni dla daiabetyków. Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Produkt nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Zrównoważona i zróżnicowana dieta oraz zdrowy styl życia są podstawą zapewnienia prawidłowego funkcjonowania organizmu.
Informacje dodatkowe Syrop o smaku żurawinowym, 420 ml Herbapol
Przechowywać w zamkniętym opakowaniu w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla małych dzieci. Chronić od światła. Po otwarciu przechowywać w szczelnie zamkniętej butelce w lodówce nie dłużej niż 30 dni. Zmiana barwy syropu w trakcie przechowywania wynika z zawartości naturalnych składników i nie stanowi wady produktu.