Informacje podstawowe Solgar Spirulina, 750 mg kapsułki, 80 szt.
Spirulina 750 mg - suplement diety zawierający składniki wspomagające aktywność jelit oraz prawidłowe funkcjonowanie układu odpornościowego. Produkt przeznaczony dla osób dorosłych.
Skład Solgar Spirulina, 750 mg kapsułki, 80 szt.
Spirulina (Arthrospira platensis)*, substancja glazurująca: hydroksypropylometyloceluloza, substancja wypełniająca: celuloza; koncentrat ryżowy (Oryza sativa)*, ekstrakt ryżowy – mieszanka (ekstrakt z otrębów ryżowych*, łuski ryżowe*, olej słonecznikowy*), substancja przeciwzbrylająca: guma arabska*.
Składnik |
4 kapsułki |
Spirulina (Arthrospira platensis) |
3000 mg |
Produkt bezglutenowy.
Działanie Solgar Spirulina, 750 mg kapsułki, 80 szt.
Spirulina, to potoczna nazwa kilku gatunków prostych, posiadających zdolność do fotosyntezy bakterii, należących do typu cyjanobakterii. Stosowane są one w suplementach diety ze względu na zawartość makro- i mikroskładników odżywczych. W preparacie wykorzystywany jest gatunek Arthrospira latensis. Ok. 60-70% suchej masy spiruliny, to białko, które zawiera niezbędne aminokwasy. Oprócz białka w spirulinie znajdziemy także lipidy, 5-10% suchej masy, z których najważniejsze to kwas γ-linolenowy, linolowy i oleinowy. Ponadto obecne są w niej kwasy nukleinowe, witaminy (głównie B12), karotenoidy czy minerały (żelazo, wapń, fosfor). Spirulina wspiera kontrolę masy ciała, aktywność jelit, wspomaga funkcje układu odpornościowego oraz pomaga utrzymać prawidłowy poziom glukozy.
Dawkowanie Solgar Spirulina, 750 mg kapsułki, 80 szt.
Dorośli: 4 kapsułki dziennie, najlepiej w trakcie posiłku lub według wskazań lekarza.
Informacje dodatkowe Solgar Spirulina, 750 mg kapsułki, 80 szt.
Kobiety w ciąży, matki karmiące oraz osoby zażywające leki lub chore powinny przed zażyciem skonsultować się z lekarzem.
Nie przekraczać porcji zalecanej do spożycia w ciągu dnia.
Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
Zrównoważona dieta oraz zdrowy styl życia są ważne.
Przechowywać w temperaturze pokojowej.
Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci.